Beste game muis 2022

game muis

Iedereen die van competitieve videogames en esports houdt, is het ermee eens dat een muis een essentieel onderdeel is van een goede game-ervaring. Alle belangrijke acties in een game, zoals richten en reageren, worden bestuurd door op de juiste muisknop te drukken. Welke muis is daarom het beste om te gamen?

Je hebt verschillende aantallen muisknoppen nodig, afhankelijk van het soort games dat je speelt. Sommige mensen geven de voorkeur aan games met alleen standaard links-klikken, rechts-klikken en midden-klik-knoppen, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer opties.

Dit artikel geeft je de informatie die je nodig hebt om de beste muiskeuze te maken voor jouw doeleinden. Uiteraard zijn erg ook andere websites over gaming muizen zoals game muis. Het onderstaande is gebaseerd op onze eigen mening en vele uren van gebruik.

Logitech G502 HERO High Muis

Nummer 1 🥇

Afmetingen (l x b x h): 13,2 x 7,5 x 4 cm (lxbxh)
Muisvorm: Normaal
Rechts- of linkshandig:Rechtshandig
Voedingstype: USB
Draadloos bereik: 0 meter
Aantal muisknoppen: 11 knoppen
dpi: 16000
Instelbare dpi: Ja
Aansturing muis: Optisch
Draadloos: Nee
Bezoek website

Razer Viper Mini Gaming Muis

Nummer 2 🥈

Afmetingen (l x b x h): 11,66 x 6,22 x 3,82 cm (lxbxh)
Muisvorm: Normaal
Rechts- of linkshandig:Rechtshandig
Voedingstype: Batterij
Draadloos bereik: 0 meter
Aantal muisknoppen: 6 knoppen
dpi: 12000
Instelbare dpi: Ja
Aansturing muis: Optisch
Draadloos: Ja
Bezoek website

De beste koopgids voor gamingmuizen bevat tips voor het kiezen van de beste optie. Gamingmuizen zouden superieure prestaties moeten leveren ten opzichte van andere gaming-apparatuur.

Een geweldige joystick en monitor zijn ook van vitaal belang voor een goed afgeronde gaming-setup, maar alleen een goed presterende muis kan als echt geweldig worden beschouwd. Veel mensen hebben verschillende meningen wanneer ze worden gevraagd om de beste gamingmuis te kiezen. Veel FPS-spelers zullen zeggen dat een lichte, hoge dpi-muis het beste voor hen is.

FPS
First-person shooter-games zijn een van de meest populaire genres van videogames. Ze worden vaak gespeeld vanuit het perspectief van de hoofdpersoon van het spel. Deze games gebruiken meestal echte gegevens over de fysieke bewegingen van een persoon om een ​​geloofwaardig beeld te creëren van wat de gamer zou zien en doen in de game.

Fans van gamingmuis hebben verschillende wensen en behoeften als het gaat om hun uitrusting. Ze willen misschien bepaalde aanpassingen of een ergonomisch ontwerp. Dit zijn de belangrijkste aspecten van een muis waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een nieuwe muis. Bovendien moet je er rekening mee houden welk type spel je speelt en hoe snel je je knoppen nodig hebt.

Zijn ze voor communicatie bedraad of draadloos?
Omdat mensen steeds meer behoefte hebben aan draadloze bureaus die geen kabels nodig hebben, is het noodzakelijk om betere draadloze muizen te maken.

Pro-gamers maken zich zorgen over lag-problemen en de levensduur van de batterij vanwege de grootte en het gewicht van batterijen. Bovendien maken velen zich zorgen over de levensduur van de batterij vanwege een plotselinge batterijstoring halverwege de strijd.

Fabrikanten van gamingmuizen hebben de levensduur van de batterij van hun producten aanzienlijk verlengd. De meeste gaan minstens 5 uur mee per lading.

Sommige gamingmuizen kunnen twee taken tegelijk uitvoeren. Logitech en Razer hebben enkele muizen uitgebracht die zowel voor bekabelde als draadloze verbinding kunnen worden gebruikt. Deze muizen worden geleverd met een verwijderbare USB-poort waarmee gebruikers beide verbindingsmethoden tegelijkertijd kunnen gebruiken.

Welk type sensor wordt gebruikt: laser of optisch?
Gamingmuizen hebben een hoogwaardige sensor nodig om goed te kunnen werken. Optische en lasersensoren gedragen zich verschillend op verschillende oppervlakken, waardoor ze flexibeler zijn.

Je kunt natuurlijk altijd investeren in een goede muismat, maar houd dat detail in gedachten.

Van lasermuizen wordt ook gezegd dat ze nauwkeuriger zijn dan hun optische tegenhangers, maar ze zijn gevoeliger voor stof.

Optische muissensoren kunnen gemakkelijk op de meeste oppervlakken werken. Hierdoor kunnen ze vloeiendere bewegingen op elk oppervlak volgen. Lasermuissensoren hebben echter een grotere opstijgafstand en worden niet zo vaak gebruikt door fabrikanten van hoogwaardige gamingapparatuur.

Een groot probleem ontstaat wanneer de muis de rand van de muismat megalinkt. De lasersensor blijft actief totdat u de muis meer dan 2,5 cm van de muismat verwijdert. Hierdoor kunnen de bewegingen van je spel worden geregistreerd.

Nieuwe infraroodsensoren zorgen voor een bijna perfecte controle over de muis tijdens het spelen van een game. Sommige fabrikanten voegen software toe waarmee de gebruiker de opstijgafstand kan aanpassen.

DPI
Elke computermuis heeft een specifieke DPI of gevoeligheidsclassificatie. Dit getal geeft aan hoe snel de muis over een computerscherm beweegt en hoe ver de muis moet worden verplaatst om een ​​klik te registreren. Sommige muizen hebben hoge DPI-classificaties voor nauwkeurige bewegingen en gamen, terwijl andere muizen lage DPI-classificaties hebben voor algemeen kantoorwerk.

Hogere DPI-muizen maken minder handbewegingen dan andere muizen. Deze optie voorkomt gedoe en vermindert fysieke belasting.

game muis kopen

PC-games van hoge kwaliteit vereisen een hoge DPI om correct te worden gespeeld. Kritische nauwkeurigheid in FPS-games vereist het gebruik van een hoge DPI – tussen 800 en 1600 is ideaal. Het is het beste om een ​​lagere DPI tussen deze twee getallen te gebruiken om de nauwkeurigheid te verbeteren.

De optie om de DPI van een muis in te stellen op minimaal 5000 wordt meestal gevonden bij geweldige gamingmuizen. Sommige muizen kunnen DPI-instellingen tot wel 12000 hebben, maar de meeste gebruikers gebruiken zelden instellingen hoger dan 3000.

Gamingmuizen moeten worden aangepast aan de spelstijl van de speler en de manier waarop ze spelen. Sommige instellingen op deze apparaten kunnen worden gewijzigd via een DPI-schakelaar aan de bovenkant, waardoor het voor gamers gemakkelijk is om de instellingen tijdens het spelen aan te passen.

snelheid van stemmen in polls
De muis peilt elke Hz zijn locatie naar de computer, wat een aanzienlijke invloed heeft op de muisprestaties.

Computers op Windows rapporteren standaard elke 8 milliseconden of 125 hertz updates van de muispositie. Dit betekent dat het computerscherm up-to-date blijft met de positie van de muisaanwijzer. Een hogere pollingsnelheid is nauwkeuriger maar ook sneller. Daarom passen sommige programma’s de pollingsnelheid automatisch aan.

Competitieve gamers hebben snelle muizen nodig die bewegingen volgen met een minimale pollingsnelheid van 1 of 1000 Hz. De frequentie van 1 Hz is identiek aan intervallen van 2 ms, terwijl de hogere frequentie 1000 keer sneller is.

Schouders tegen de muur gedrukt of er tegenaan?
De vorm van de klauwgaren is kenmerkend omdat je hand een beetje in de richting van je vingers buigt. U hoeft alleen de toppen van uw vingers en een klein deel van uw handpalm in de muis te drukken.

Een vingertop en palminkeping stabiliseren een muis bijna volledig. Ideaal voor elke muis met een lang lichaam en een hoog profiel is de klauwgreep – uw wijs- en middelvinger buigen en uw vingertoppen drukken op de knoppen.

game muis

Gebruik de klauwgreep om de nauwkeurigheid, snelheid en precisie tijdens het spelen van games te verbeteren. Bovendien stelt deze grip gebruikers in staat om hun vingers nauwkeuriger en sneller te bewegen. Met deze grip is het dus sneller om op een knop te drukken.

Klauwgrepen zorgen voor een onhandig gevoel dat niet past bij de natuurlijke handpalmgreep. Het kan enkele uren aan gameplay duren voordat ze comfortabel in gebruik worden.

Door de muis in de handpalmmodus te houden, kunnen gebruikers de aanwijzer aanpassen door hun duim en onderkant van de hand samen te drukken. Deze manoeuvre stelt hen in staat om het apparaat naar believen te manipuleren.

U hoeft uw vingertoppen niet te gebruiken bij het gebruik van dit type grip. In plaats daarvan kunt u met een vinger overal op de muis op een knop drukken.

Een handpalmgreep is ideaal voor het vasthouden van een muis met een compact ontwerp; het vergemakkelijkt polsbewegingen om de cursor hoger op het scherm aan te passen. Deze manier van vasthouden is ideaal voor kleinere muizen met lagere profielen.

Het kiezen van het juiste muisontwerp verbetert niet alleen de prestaties van je game, maar vermindert ook het ongemak dat je ervaart. Houd bij het kiezen van een muis rekening met de gezondheidsvoordelen van het zitten in een ergonomisch ontworpen stoel. Een juiste houding bij het kiezen van een stoel kan de kans op rugpijn verminderen.

IPS
Het volgen van informatie in een computersysteem neemt af wanneer een muis plotselinge, grote bewegingen maakt. Dit staat bekend als Ips, of inches per seconde. De verwerkingssnelheid van een muis kan maar een beperkte hoeveelheid informatie tegelijk aan. Bij snelle bewegingen kan de muis slechts een deel van deze gegevens verwerken.

Bij het zoeken naar de beste gamingmuis moet je goed letten op zowel het formaat als het gewicht van een muis. Zo kun je de muis gemakkelijk vastpakken. Het is een goed idee om uw handgrootte te meten om te bepalen welke muismaat u moet gebruiken.

Het meten van handen is cruciaal om de grootte van objecten te begrijpen. Neem met een meetlint de lengte tussen je middelvinger en de onderkant van je handpalm. Plaats vervolgens uw handpalm plat tegen een tafel en meet de breedte van uw breedste vinger.

Als u het volgende als richtlijn gebruikt, kunt u bepalen welke muizen het beste bij u passen. Als uw hand bijvoorbeeld 20 cm of langer is met een palmkoord dat tussen de 10-11 cm breed is.

Voor competitieve doeleinden moet het gewicht van een gamingmuis minder dan 100 gram zijn. Muismatten die zijn ontworpen voor snelle bewegingen, moeten ook het gewicht van de muis goed kunnen opnemen. Anders kan uw cursor verder gaan dan bedoeld. Houd er ook rekening mee welke muisgewichten geschikt zijn voor uw pols- en vingerlengte.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.