De beste internetverbinding

Wat typeert het?


Iedereen wil de beste internetverbinding om ongestoord, met genoeg snelheid, maar wel betaalbaar, online te kunnen. Ongestoord, want niets is zo vervelend om elke keer met storingen te kampen te hebben, of haperingen op je digitale televisie.

Genoeg internetsnelheid is ook wezenlijk. Dat is afhankelijk van waar je het internet voor gebruikt: alleen het nieuws en je emails lezen( 10 Mb/s nodig); of ook films en muziek downloaden(25-50 Mb/s nodig); of grote databestanden ontvangen en besturen (100 Mb/s of meer nodig). Betaalbaar spreekt voor zich, niemand wil onnodig te veel betalen.

Wat-is-het-beste-internet-om-te-gamen

Beschikbaarheid en beperkingen

Iedereen in Nederland kan inmiddels wel online connectie maken, maar voor de beste internetverbinding is het wel nodig om via je postcode en adres te controleren welke providers in jouw omgeving, met een goed signaal, beschikbaar zijn.
Ook de bekabeling op jouw adres is van belang, wanneer net kabelnetwerk ‘oud’ is kan dit negatieve impact hebben op de snelheid. Ook kan draadloos internet in huis, op plekken die ver van de router liggen, de snelheid vertragen. Voor de beste internetverbinding is het op die lastige plekken dan verstandig om direct verbinding te hebben met de router via een kabel, in plaats van draadloos dus. Daarnaast kan ook het aantal apparaten (computer, laptop, tablet of smartphone) tegelijkertijd online consequenties hebben voor de internetsnelheid.

Kies je provider

Afhankelijk van waar je woont en waar je belang aan hecht kun je kiezen uit vele internetproviders. Vaak worden er complete pakketten aangeboden, dus inclusief internet, digitale televisie en vast bellen. Het aanbod is enorm, er zijn prijsverschillen alsook verschillen in aanbod. Verschillende internetsnelheden, verschillende netwerken (ADSL of glasvezel), verschillende zenderpakketten voor radio en televisie, verschillende abonnementen voor de vaste telefoon. Een greep uit een aantal providers: KPN, Ziggo, Telfort, XS4ALL, TETE2, Online.nl, Vodaphone, Canal digitaal en meer. De keus is aan jou. Vergelijk hier alles in 1