Een game PC kopen is geen kleine uitgave. Afhankelijk van de specificaties kan de totaalprijs van een computer om te gamen flink oplopen. Ga je een game pc samenstellen? Zorg dan dat je voldoende budget hebt en niet hoeft te besparen op de kwaliteit. Wanneer je een kwalitatieve game pc koopt zal je er langer plezier van hebben en is een toekomstige upgrade vaak ook minder snel nodig of minder duur.

Een gaming pc kopen goedkoop?

Een game pc kopen goedkoop? Nee eigenlijk is een game pc aanschaffen nooit goedkoop. Of je moet natuurlijk al een pc hebben die je een upgrade kan geven door slechts enkele componenten te vervangen. Wellicht kan je ook kiezen voor een tweedehands model maar dan heb je kans dat je een miskoop doet. Wanneer de vorige eigenaar bijvoorbeeld aan overclocking of crypto mining deed heb je kans dat je een goedkope pc koopt welke “versleten” is en dus minder presteert. En zoals je weet heb je met het kopen van een gebruikte game pc garantie tot de voordeur. Wanneer je een computer intensief of verkeerd gebruikt dan verminderd niet alleen de levensduur fors, ook de prestaties kunnen beduidend minder worden.  Wil je een game pc bouwen met goedkope onderdelen? Dan heb je vaak mindere prestaties, gaat het eerder kapot of kan je niet alle (toekomstige) spellen draaien. Het kopen van een goedkope game computer raden wij niet aan. Dan beter nog maar even doorsparen 😉

Game pc kosten?

Wat de kosten zijn van een game pc is lastig te zeggen omdat dit per persoon verschilt. Het ligt er echt aan wat jouw doel is. Wil je veel spellen gaan spelen (veel opslag nodig), ben je ongeduldig (snelle opslag nodig) of ga je alleen oude retro games spelen (minder krachtige CPU/GPU nodig) die minder eisen van je computer? Waarschijnlijk ben je iemand die alles wil kunnen spelen en het liefst ook nog op hoge beeldkwaliteit?! (en daar betaal je voor… )

Wat er nog meer bij komt kijken

Naast alleen de kast heb je waarschijnlijk ook nog de accessoires en randapparatuur nodig. 1 of misschien wel meerdere monitors, een RGB toetsenbord, gaming muis met veel DPI, een dolby surround headset en misschien ook wel een virtual reality bril?! Al deze factoren spelen een belangrijke rol in het prijskaartje van jouw PC. Wil je een instap model en ben je niet zo veeleisend? Dan moet je onder de €1000 euro wel een leuk gaming Pc’tje kunnen kopen. Ben je echt fanatiek en wil je alle toeters en bellen en het mooiste spul op de markt? Dan mag je rekening houden met meervoud daarvan. Maar voor een kleine 2000 euro zou je wel iets kunnen samenstellen waar je alles mee kan draaien en dan heb je ook nog iets wat leuk uit ziet. Voor dat je een game pc kopen gaat lees dan ook nog even de hier boven gelinkte pagina’s over het bouwen en samenstellen van jouw nieuwe gaming computer. Dan weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt met jouw game pc kopen!

Killz Gaming Community