Glasvezel internet voor de beter game ervaring!

Internetverbinding vs game ervaring

Een internetverbinding is onmisbaar voor een online multiplayer gamer, maar een goede verbinding is net zo belangrijk, heb je geen stabiele en snelle internetverbinding, dan heb je kans op lag (stotteringen). Als je een hoge bandbreedte hebt dan is jou internetverbinding uitermate geschikt voor online gaming en zal je een lage ping (reactie snelheid tussen pc en server) hebben.
Helaas zijn er nog vele duizenden gamers met een belabberde internetverbinding met slecht enkele Mb’s upload en download snelheid wat tot gevolg heeft dat er vertragingen en stotteringen optreden tijdens de gameplay. De oplossing?
Een glasvezelverbinding!

Belichte glasvezels
Belichte glasvezels

 

Glasvezel internet verbinding?

Glasvezel als verbinding, het klinkt raar, maar het is heel logisch en ook nog eens ultra modern! Waar we niet beter weten dat snoeren en bekabelde verbindingen met stoom werken, is glasvezel een nieuwe technologie. In plaats van stroom werkt een glasvezel en dus ook de internetverbinding variant met lichtsignalen!
Glasvezels (ENG: Fiber) geleiding simpel weg geen stroom, maar houd licht door een isolatierand opgesloten zodat het licht met hoge snelheid reflecteert.
Deze lichtreflecties worden gebruikt als datacommunicatie, licht is sneller als stroom door de ouderwetse ADSL of COAX cq kabel verbinding, vandaar is er een hogere internetsnelheid mogelijk via deze technologie met haar-dunne vezels van glas. De lichtsignalen heten lichtpulsen, welke door verschillende golflengtes/lichtkleuren een andere snelheid hebben, op deze manier is communicatie via deze kabelverbinding super snel en kan er veel data tegelijk door de glasvezels verzonden worden.

 

Fiber Optics
Fiber Optics

 

Glasvezel snelheid

Hoe snel is zo’n glasvezelinternetverbinding nou eigenlijk?
Waar jaren geleden een ADSL verbinding of een kabelinternetaansluiting van 20MB nog riant was, is 20 MB eigenlijk niet meer voldoende op de hedendaagse games. Vooral multiplayer games met veel spelers in √©√©n room zullen ongetwijfeld zorgen voor vertragingen, stotteren en dergelijke negatieve game-ervaringen. Denk aan games zoals Battlefield waar veel mensen in 1 map spelen of Call of Duty waar elke seconde telt als het om reactiesnelheid gaat, Juist dan komt het aan op je ¬†internet bandbreedte! Maar niet alleen bij gamen komt zo’snelle internetverbinding van pas! Nee of het nu gaat om Facebookpagina’s laden, films downloaden of sportstreams kijken, een glasvezelverbinding zorgt dat de laadtijd met browsen zoveel korter is dat internetten een nieuwe beleving word! Er zijn al mensen in Nederland met een internetconnectie van maar liefst¬†1 Gbps!¬†Dit¬†is de snelheid in miljarden, dus giga in de betekenis van 1 000 000 000 bits,¬†en¬†niet bytes¬†per seconde.

Glasvezel internet in Nederland

Glasvezelinternet was in de eerste paar jaren vrij prijzig, maar dit is volkomen logisch als je je bedenkt wat voor kosten er zijn gemaakt om in heel Nederland glasvezelkabels aan te leggen! Helaas is glasvezel nog niet zo oud dat er op ieder adres in Nederland al een glasvezelconnectie beschikbaar is. Wist je dat er dorpen zijn in Nederland waar de bewoners zelf de aanleg van hun glasvezelinternet hebben gefinancierd?  (Omdat hun provider in verband met winst het niet zagen zitten om glasvezel aan te leggen). Gelukkig is ondertussen vrijwel heel Nederland voorzien van deze supersonische glazenverbinding, mocht je nog geen mogelijkheid hebben, kun je informeren bij jou internetleverancier over de mogelijkheden in de toekomst. Weet je niet of er glasvezelinternet op jou adres beschikbaar is? Doe dan simpelweg een postcode check.

Glasvezel providers en prijzen

Er zijn in Nederland vele internetproviders welke allemaal hun eigen diensten en pakketten hebben, het is dus niet gemakkelijk om hier direct even te kunnen zeggen welke internetprovider het snelste of goedkoopste is.
Speciaal voor het gemak hebben wij een website uitgezocht waar je onafhankelijk en snel alle glasvezelproviders kunt vergelijken op jouw locatie.
Je hoeft slechts je postcode in te vullen en je ziet in een muisklik welke providers, welke internetsnelheden bij jou kunnen leveren. Mocht er een geschikte provider tussen zitten kun je jou internetabonnement direct afsluiten zodat je op kortermijn kunt genieten van de ultieme game en internet ervaring!

De beste internetproviders vergelijk je op: alles-in-een.com