Playstation 5

Playstation 5De playstation, iedereen kent hem wel, in de jaren negentig had iedereen het erover. Het was de eerste spel computer die meer dan 100 miljoen keer verkocht werd.

Tegenwoordig hebben we de playstation 4, met zijn grote broer de playstation 4 pro. En toen kwam er om 2020 de playstation 5, mensen hebben er jaren voor gewacht. Maar wat voor console wordt de playstation 5? Wij vertellen jullie hier alle feiten die er zijn voor de playstation 5.

Specificaties PS5

De PS5 heeft 16GB GDDR6 Ram-geheugen, waarbij een AMD Zen 2 8 core (3,5 Ghz) zit. Als geheugen om je spellen te downloaden krijgen je 825 GB SSD geheugen waarbij je ook nog instante laadtijden krijgt. Er komt ook een mogelijkheid om een CDin de pc te krijgen zodat jullie ook films kunnen kijken of spellen kan spelen met CD. De grafishe processor van de ps5 is de AMD RDNA 2 met zelfs 10.3 Teraflops! En ja iedereen weet wel dat de playstation 4 als een stofzuiger klinkt, maar met de ps5 heb je daar gelukkig geen last van. Met deze specificaties kan je 4k op 60fps makkelijk aan. Ook kan je 1080p op 120 FPS spelen wat dus geweldig is.

Controller van de 5e Playstation

De dualsense controller is ook extreem bijzonder. Deze controller heeft alle functies van de Dualshock 4 en voelt zwaarder aan. Ook heeft de controller een ingebouwde luidspreker, microfoon, haptische feedback waardoor de triggers van de controller zwaarder of lichter aanvoelen en zelfs een duidelijke click krijgen! Dit zorgt ervoor dat de game realistischer aanvoelt en is een coole functie!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.